Honlapoptimalizálás, weboldal optimalizálás a Google első 10 hely közé jutáshoz, hatékony linképítés a helyezés javításához és kapcsolódó témák blogja.

2016. november 30. 01:18 - weboptimalizálás

Hatékony linképítés ma, és korábban

A Google folyamatos algoritmus frissítései már évekkel ezelőtt arra utaltak, hogy a korábbi hagyományos linképítési technikák nem, hogy nem érnek annyit, igen veszélyesek is lehetnek. Emlékezzünk csak vissza a 2012-es "állati" (pingvin) algoritmus első lefutására és azt követő izgalmakra, hogy elkaszálja vagy sem az adott weboldalt. A következő években nem volt véletlen egyes profi linképítő szolgáltatások és cégek megszűnése, átszervezése, és számtalan linkkatalógus és linkgyűjtemény felszámolása. A Google folyamatosan igyekszik kiszűrni a túlzott optimalizálást, és egyre nagyobb hangsúly fektet a minőségi tartalom és a hivatkozó linkek minőségének vizsgálatára.

Állati frissítések, amik összekuszálják az élmezőnyt

Google Pingvin algoritmus frissítésIdén szeptember végén startolt a Pingvin 4.0, ami sikeresen átrajzolta a Google első 10 találatot ismét. A közlemény szerint most már valós időben fut és sok korábbi büntetést is feloldott. Ennek volt köszönhető, hogy még ma is találkozunk elhanyagolt - van, hogy megszűnt szolgáltatáshoz/termékhez tartozó - weboldalakkal olyan előkelő helyen, amit semmilyen szempontból nem érdemel meg és ezzel kitúrja a valóban értékes és releváns oldalakat. Remélhetőleg idővel a rend helyreáll, biztosak lehetünk benne, hogy a legjobb szakemberek tömkelege dolgozik az legújabb "kisállat" továbbfejlesztésén. Mindenesetre ez a pingvin sokakat rávezetett arra, hogy jó lesz ismét átnézni a régi weboldalainkat, ellenőrizni a linkprofilt és ha úgy kívánja megtenni a szükséges lépéseket, hogy jobban szeresse a Google weboldalunkat.

Színes linkprofil, minőségi linkek megbízható helyekről

változatos linképítés színes linkprofilA Pingvin mindig is büntette az erősen kulcsszavas és manipulatívnak vélt linkprofilt, és az sem mindegy a keresőnek, hogy milyen minőségű oldalakról kapjuk linkeket. Az "old school linképítés" kijelenthető, hogy halott, már egyáltalán nem működik a minél több helyről lehetőleg minél több kulcsszavas link megszerzése. Ma a kevesebb már több, avagy kis számú backlink-el is lehet kiváló eredményeket elérni ha megfelelően optimalizált a linkelt tartalom. Ez persze nem azt jelenti, hogy kevesebb energiát kell befektetni a linképítésbe, hanem inkább az ellenkezőjét. Meg kell vizsgálni, hogy mennyire tartja értékesnek a kereső azt az oldalt, ahonnan linkelnénk. Erre számtalan online elérhető ingyenes eszköz van, ami a DA (Domain Authority) és PA (Page Authority) értéket megmutatja egy URL-nek. Megfelelő szövegkörnyezetet kell biztosítani a linknek, amit sok régi linkkatalógus nem tesz lehetővé. Itt több ezer karakterleütésre kell gondolni, és optimalizált aloldalra. Itt kell szót ejteni a PR-cikkek és optimalizált blogok értékéről. Egy jól megírt cikkből érkező link többszörösen erősebb lehet egy hagyományos néhány mondatos szövegkörnyezetből kapott katalógus linknél. Ez persze nem az jelenti, hogy a linképítés során egyáltalán nem érdemes már használni linkgyűjteményeket, vannak koros és gondozott linkkatalógusok ahová még ma is bátran küldhetünk ajánlást. A színes linkprofilhoz természetesen hozzátartozik, hogy nem szabad csak katalóguslinkekkel operálni.

Helyezést javító hatékony linképítés

A hatékony linképítéshez a legfontosabb a változatos linkszöveg és linkforrás, és lehetőleg minél megbízhatóbb helyeken kell elhelyezni a lnikeket a minőségi szövegkörnyezetben. A "csináld magad" és "szomszéd Pistike-féle" linképítés már nem célravezető, mindenképp érdemes olyan szakemberre bízni ezt a munkát, aki naprakészen a kereső igényeihez igazodva jól működő szisztéma szerint dolgozik. Az igényes terjedelmes cikkek megírásához is inkább érdemes hozzáértőket keresni. Megtervezett hatékony linképítéssel még mindig eredményes lehet bárki weboldala, amennyiben azt is megfelelően felkészítik erre a látogatottság növelését elősegítő folyamatra.

Címkék: linképítés
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://weboptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr6212010314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Honlapoptimalizálás, weboldal optimalizálás a Google első 10 hely közé jutáshoz, hatékony linképítés a helyezés javításához és kapcsolódó témák blogja.
süti beállítások módosítása